Het Ruskonijn & DE POLISH

Nieuws

Diverse onderwerpen

Op deze pagina wil ik nieuwtjes met lezers delen; dit zal in het fokseizoen voornamelijk gaan over nieuw gefokte nestjes .Het fokseizoen begint voor de Ruskonijnen al in januari; voor de Polish is dit meestal pas vanaf maart. De Russen geven al vroeg in het jaar jongen maar mijn ervaring met de Polish is dat vroege dekking vaak tot doodgeboren jongen leidt. Meestal komen de eerste jongen eind maart, half april en later.
Inmiddels ben ik gestopt met de Russenfok; dit was echt de specialiteit van Egbert.
Het rassenbestand is intussen uitgebreid met een drietal nieuwe rassen nl. De Belgische Haas en De Zilvervos. En sinds 2020 is daar bijgekomen het van Beveren konijn .Inmiddels heeft de NPKClub waarbij onze POLISH is ondergebracht ook een mooi Banner gemaakt waarop de Polish staat afgebeeld.(zie foto) hier zijn wij, polishfokkers erg blij mee.

En als laatste nieuws: in de zomer van 2019 logeerde ik bij mijn Engelse fokkersvriend Dave Gallagher en hij had een nieuwe creatie in het hok: Uit een grove Polish en een Brun Marron de Lorraine (Frans ras, ook wel bekend als Kastanje bruine Lotharinger)gefokt leuk type diertje datovereenkomsten met de Polish toont en door Dave "MINI HARE" is genoemd.Inmiddels heb ik dit rasje ook in de schuur en wel 1 ram en 3 voedsters en mijn eerste nestje met 4 jonge Mini Hares is in februari 2020 geboren.

banner polish (50K)